Δήμος Πρέβεζας

Η έχει νησιωτικό χαρακτήρα, καθώς βρέχεται στις 3 πλευρές της από θάλασσα που λένε πως αναδίδει ακόμη το άρωμα της Κλεοπάτρας που συνόδευε τον Αντώνιο στη ναυμαχία του Ακτίου.
Η ανάσα της έρχεται από τον Αμβρακικό, ένα οικοσύστημα με εξαιρετική βιολογική, οικολογική και αισθητική αξία, από τις ακτές του Ιονίου, από τα δάση που την περιβάλλουν. Στα γραφικά δρομάκια της συναντάς παλιά αρχοντικά, κήπους και αυλές λουλουδιασμένες και στα άκρα της ελαιώνες, πανέμορφες παραλίες και αρχαιολογικούς χώρους.

Η αρχοντική πόλη της Πρέβεζας είναι στην είσοδο του Αμβρακικού, οι διάφοροι αρχαιολογικοί χώροι όπως η ρωμαϊκή Νικόπολη και η αρχαία Κασσώπη, ο μυθικός Αχέροντας με το Νεκρομαντείο, οι βυζαντινές εκκλησίες, τα βενετικά και οθωμανικά κάστρα, το μαρτυρικό Ζάλογγο και η ρομαντική καστροπολιτεία της Πάργας.
Οι άπειρες φυσικές ομορφιές και τα διάσπαρτα μνημεία ιστορίας και πολιτισμού της περιοχής σε συνδυασμό με τη γνήσια ηπειρωτική φιλοξενία των κατοίκων της συνθέτουν το πορτραίτο του Νομού μας και προκαλούν στον επισκέπτη το ενδιαφέρον να ανακαλύψει, να αισθανθεί και να βιώσει το τοπίο που αναδεικνύεται μπροστά του.
Οι σύγχρονες τουριστικές ανέσεις, η εύκολη πρόσβαση και η καλή συγκοινωνία είναι μερικοί από τους πόλους έλξης επισκεπτών στο νομό.